Over Ronald, mijn missie

ronald de WaalIk geloof dat iedereen een eigen unieke bijdrage op aarde heeft. De nieuwe tijd is aangebroken met nieuwe mogelijkheden om uit ons hoofd te gaan en te landen op onze eigen plek.

Ik leer je om los te komen van onbewuste ballast en om je gevoeligheid om te zetten in kracht zodat je sprankelend jouw eigen plek inneemt.

Je komt tot rust, weet wie je bent en wat je wilt. Zo help je ook je omgeving en je kind om (opnieuw) te stralen. Mijn missie is om door bewustwording en heling oude ballast die van ouder op kind werd doorgegeven op te ruimen om zo de evolutie van de mens te versnellen.

Hoe weet je of je op je eigen plek bent geland? Je voelt je rustig en verbonden met je omgeving en het overkomt je dat er prettige toevalligheden zijn. Je komt ook vaker in een positieve flow. Ik ervaar dit zelf steeds meer. Graag bied ik je de ruimte en technieken om die flow en jouw kracht te herontdekken.

 

Mijn verhaal

Als kind en tiener was ik onzeker, stil en teruggetrokken. Ik werd gepest op school en ook lang daarna was ik gespannen bij contacten met anderen. Ik durfde niet op de voorgrond te treden, voelde me niet begrepen en klapte vaak dicht.

Ook op mijn werk was ik niet op mijn plek. Ik zag bij anderen hoe bevrijdend het is om vanuit hart en ziel te leven. Dat wilde ik ook. Het heeft lang geduurd voordat het me lukte en ik mijn eigen plek vond. Ik verliet een succesvolle carrière om meer met mensen te werken.

Nu leer ik anderen om hun eigen plek te vinden, oude wonden te helen en vanuit kracht, passie en sprankeling te leven. Hoe meer mensen dat doen, hoe mooier de wereld wordt!


Mijn ervaring

Ik heb jarenlange ervaring in het hbo-onderwijs, ben gecertificeerd coach/counsellor, MIR methode coach, trainer van ‘The Gift’ en ‘transformational coach’. Ook ben ik opgeleid tot 'ziele lezer'. 
Ik ontwikkelde de Passiecirkel© en het stappenplan 'landen op je plek' als hulpmiddel om te zien waar je staat en welke stappen je kunt maken om met meer kracht, passie en sprankeling te leven. Ik help je graag om je volgende stap te maken.

Je kunt meer dan je denkt

Regelmatig zie ik bijzondere en talentvolle mensen met grote frustraties, burn out en zelfs lichamelijke klachten omdat ze bleven twijfelen aan zichzelf. Als je jezelf voorbij blijft lopen en jezelf niet serieus neemt leidt dat niet alleen tot frustraties, maar vaak ook tot:

 • lusteloosheid, depressiviteit;
 • stress, oververmoeidheid en burn-out;
 • financiële moeilijkheden en/of het beëindigen van de relatie;
 • lichamelijke klachten zoals hoofdpijnen, rugpijnen;

Al kan ik ook helpen bij het overwinnen van lichamelijke klachten, wacht niet tot je helemaal vastloopt of klachten ontwikkelt.
Waarom zou jij blijven uitstellen? Ook jij hebt een eigen unieke plek in deze wereld. Als je die inneemt komt er een positieve beweging op gang. Kies voor groei en meer passie en ga nu voluit voor jouw levensdoel!

De wereld is om je wakker te maken

Mijn praktijk Ogen open! gaat over bewustwording.  Wist je bijvoorbeeld dat in Nederland:

 • Jaarlijks meer dan 100.000 jong volwassenen thuis zitten met stress gerelateerde klachten;
 • 1 op de 5 Nederlanders met burn-out of het herstel daarvan kampt;
 • Dat eenzaamheid, faalangst en onzekerheid over de toekomst daarbij een rol spelen;
 • Meer dan een miljoen Nederlanders antidepressiva gebruikt;
 • Ritalin nog steeds veel gebruikt wordt;
 • en 4 op de 10 mensen zichzelf erg onzeker noemt;
 • terwijl 8 op de 10 Nederlanders niet het leven leidt dat ze zouden willen leiden!

Wat zijn we met z’n allen aan het doen? Zie je een oorzaak en gevolg?
We kunnen zelf onze pijn helen zodat we beter in ons vel komen. Ook kunnen we voorkomen dat we klachten ontwikkelen.

Mijn doel is dat we onze mogelijkheden ontdekken en op onze eigen plek landen zodat de nieuwe wereld zichtbaar wordt.

Wat zeggen anderen over mij
 

Door jouw stromende manier van begeleiden leerde ik mijn zachte kant gebruiken. Je bent de magiër van de nieuwe ontwikkelingen!  - Wanda Nunes de Pina 

Bedankt voor de zachtaardige energie waarmee je begeleidt. Voor mij is dat een enorm vruchtbare bodem om te groeien. Sindsdien komt er van alles los, en dat gebeurt ook op een zachtaardige manier. Echt prachtig!  - Karin Kuhn
 

Ik ben onder de indruk van wat er in zo’n korte tijd ontstond. Ik had nooit kunnen zeggen wat mijn diepere passie zou zijn. Jouw methode daarvan kan ik zeggen het DOET IETS. - Christie van Gestel

 

Mooi zoals je vanuit jouw eigen kwetsbaarheid aansluit op de ander en op dat wat er is. Je geeft bevestiging en verdieping. Het 'stroomt' en is zo treffend en ‘out of the box’. Dit kun je alleen maar ervaren. Dat gun ik iedereen die echt wil zijn van binnenuit. Die wil thuis komen in zichzelf. Loskomen van wat er van je verwacht wordt of gevraagd wordt. - Hester Laurens

 

MIJN BOEKEN

OVER JEZELF ZIJN EN DE PRAKTISCHE STAPPEN VAN DE PASSIECIRKEL

boek wie ben ik echt?Wie ben ik echt?
vind jezelf met de passiecirkel

Bestaat mijn leven uit stressen, frustraties over mijn werk, het saldo op mijn bankrekening, mijn vrienden? Of is er meer? Ontdek waar je nu staat en waar je heen wilt. Dit boek helpt je om jezelf terug te vinden en van daaruit uit je comfortzone te treden. Dan kun je vanuit een hervonden rust weer gaan stralen. Speels met veel foto’s en spreuken.
Bij het bestellen via ogenopen academie ontvang je een gratis boekenlegger en persoonlijke spreuk-opdracht voorin. Verder nog aanvullende filmpjes en updates. 


Bekijk de inhoudsopgave

Bestel via ogenopenacademie ->

Ogen open! de roman

Edwin is een gevoelige jongen en wordt aan het begin van zijn middelbare schoolperiode in Rotterdam gepest. Hij ontdekt dat hij op jongens valt en dat houdt hij liever geheim. Zijn oma steunt hem in zijn zoektocht naar een vriend. Langzaam verandert het leven van Edwin en ontdekt hij hoe hij zelf zijn leven wil leiden. Deze roman schetst in korte fragmenten een ontwikkeling naar volwassenheid van een gevoelige jongen. Grotendeels autobiografisch.
Bij aankoop via ogenopenacademie gratis persoonlijke boodschap en boekenlegger.

Bekijk het eerste hoofdstuk via de website

 

Ga naar de info op ogenopenacademie webshop ->

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

18.2
641
15
54.165.57.161