Ben je klaar voor een zachte landing?

Normaal helpt de energie van de zomer ons om dichter bij onszelf te komen. Deze en de komende maanden speelt dat extra sterk, er verandert veel. Hoe kun je het beste daar mee omgaan?

Misschien herken je dat er zoveel gebeurt dat je niet (meer) weet waar het heen gaat. We bevinden ons inmiddels in een langdurige periode van verandering, een soort achtbaan met vertragingen en versnellingen. Dat kan extra onzekerheid en ook lichamelijke vermoeidheid geven, voor iedereen is het effect weer anders. Er wordt onder andere gesproken over een voorbereiding op een totaal nieuwe periode voor de mensheid. Hoe dan ook, we kunnen uiteindelijk niet anders dan meegaan met de veranderingen, maar het helpt wel als je er bewust mee omgaat. Hoe doe je dat?

Luister naar je lichaam

Je ichaam moet alle veranderingen verwerken,. Dalen van plotselinge moeheid, lusteloosheid en pieken van slapeloosheid en de ene creatieve inval na de andere. Vertraag en neem rust als je merkt dat je lichaam het vraagt, net zoals je dat tijdens een hittegolf doet. Schaam je er bijvoorbeeld niet voor om extra pauze te nemen of even te gaan liggen, creer daar mogelijkheden voor en durf nee te zeggen ook al lijkt het misschien raar.

Laat oude emoties toe

Als je luistert naar je lichaam en er komen oude emoties naar boven: laat ze toe en kijk er vanaf een afstandje naar. Je bent immers niet je emoties. Het kan ook zijn dat je weerstand hebt om te voelen. Oude emoties kun je echter pas loslaten als je ze niet meer wegduwt en vasthoudt, als je ze herkent als iets uit het verleden en voorbij laat gaan als een wolk.

Focus op het positieve

Als de wolk voorbij is dan kun je bewust weer focussen op het positieve. Ik heb al bij veel mensen dit soort veranderingen mogen begeleiden, je kunt het zien alsof je in een cocon zit en klaar wordt gemaakt om vlinder te worden. Focus op wat je wilt meenemen naar de nieuwe periode. Als je je diepste verlangen al kent, focus daarop. Ook al weet je nog niet wat er gaat komen, weet dat het mooier en grootser is dan wat er was. Sta open voor de mogelijkheid dat er andere tijden aanbreken voor jezelf, dat dingen moeitelozer worden. 

Doe wat je leuk vindt

Voorlopig is de uitkomst van de veranderingen nog ongewis en kun je niet precies zien waar het heen gaat. Je kunt jouw proces niet versnellen, het heeft geduld nodig. Je kunt het wel helpen door regelmatig bij jezelf naar binnen te gaan. En daarnaast zo veel mogelijk de dingen die je leuk vindt en waar je (nog wel) energie voor hebt.

Vertrouw op jezelf en op het proces

Je mag gewoon jezelf zijn en erop vertrouwen dat dat goed genoeg is. Als je de neiging krijgt om te duwen en te trekken om iets voor elkaar te krijgen, vertraag dan je tempo en neem dan even afstand. Houd van jezelf en weet dat je bent goed zoals je bent.     

Wil je graag overleggen over hoe deze overgang in jouw situatie moeitelozer kan? Of bij het vinden van je diepste verlangen?
Vul de vragenlijst in en maak een afspraak voor een rust- en inspiratiegesprek 

 

Ronald de Waal

Reacties

Leyla 2019-08-14 12:25:08 Beste Ronald, ik kwam zondag op jou blog terecht en wat verwoord je alles mooi zeg..zo herkenbaar..en kloppend ???? ik droomde vannacht hoe mijn moeder mij weer afwees maar nu zo definitief..ook mijn kind waarop ze had gezegd te passen was vermist..ik voel me vreselijk afgewezen al 44 jr..en merk dat in mn reeds 2 jr durende overlast situtaie ik ook door de woningbouw en polite e. A.M niet wordt gehiord. Maar er alles aan doen om mij als overlast maker af te schilderen. Ben al mn hele leven bezig om te bewijzen dat ik eerlijk ben..en t tegendeel te bewijzen. .de groei en bewustwording is gelukkig al een tijdje bezig ..kan mezelf alleen niet zo uitdrukken zoals ik zou willen ..enerzijds probeer ik mezelf te overtuigen dat t goed gaat komen. .maar voel me.weer dat ongehoorde jonge bange en onzekere meisje..wat alles overhad om haar ouders in goede harmonie te laten komen..hoop echt dat er snel een oplossing gaat komen in deze situatie..en wellicht neem ik na het bellen van de rechtshulp straks, 1 dezer dagen kontakt met je op..
Lieve groet Vlinder 74

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

25.7
994
25
3.236.13.53