De kracht van zacht

Soms lijkt het nodig om je mannetje te staan. Maar vaker nog is het een onbewust mechanisme, een masker opzetten om onze kwetsbaarheid niet te laten zien. En precies dat weerhoudt ons om iets wezenlijks in ons leven te veranderen. Hoe dan wel?

zacht

De kracht van zacht

Laat het idee van macht door mannelijkheid en verbale spierballen los. De tijd van mannen als Trump is voorbij als we zien hoe kwetsbaar en onzeker ze eigenlijk zijn. Als man straal ik onbewust meer de vrouwelijke kracht uit, wijsheid, aandacht en ruimte gevend voor groei en ontwikkeling. Dat is iets totaal anders. Daarmee komen er diepgaande transformaties in mijn omgeving op gang. Dat kun je niet forceren, dat is soul power, de kracht van zacht.

Je bent goed zoals je bent

Stop met het idee dat je moet zijn zoals van je verwacht wordt. Vertrouw erop dat je goed bent zoals je bent en dat het een bedoeling heeft. Juist als je een gevoelsmens bent en men vindt je ‘te lief’ of ‘te zacht’, zoals mij vaak verteld werd: je hebt een belangrijke bijdrage, een unieke plek en missie op deze aarde.
Ontdek hoe krachtig het is om te landen op jouw eigen plek op aarde. Zing en dans als een onbevangen kind, bijna onbeschaamd alsof er niemand staat te kijken. Wees dankbaar voor wat er is en durf te genieten ook al weet je niet exact waar het heen gaat in je leven. Het erkennen wie je bent en wat je verlangt maakt je krachtig. Anders zijn, tegen de stroom in mogen gaan maakt je krachtig. 

Zet je masker af

Krachtig leven is jezelf laten zien in je kwetsbaarheid en genieten van wat er is. Je hoeft je niet meer af te schermen als je emoties er mogen zijn en als je ervaart dat je goed bent zoals je bent. Kracht is niet het verbergen van je emoties, het is kwetsbaar zijn. Oude pijnen en angst voor afwijzing mogen in deze tijd worden erkend en langzaam losgelaten.

Voel je verbonden

We zijn snel geneigd tot oordelen over anderen en zetten daardoor andere mensen op afstand, maar ook onszelf. Soms leidt dat tot je schamen of je eenzaam voelen en je terugtrekken, wat ik heel goed ken. En dat terwijl we allemaal  leven op dezelfde planeet en hebben dezelfde verlangens en behoeften hebben. En toch heeft ieder een andere unieke behoefte. Als je verbonden bent met jouw eigen diepste verlangen kun je moeiteloos met anderen verbinden. Het heeft mij zelf ook lang gekost om die verbinding te maken

Zijn vanuit je ziel

We zijn ‘human beings’ en niet ‘human doings. Je hoeft je dus niet wanhopig op te offeren om er te mogen zijn. Als je verbinding krijgt met de overvloed in je ziel, neem je voldoende rust en afstand en zorg je goed voor jezelf.  Geven en nemen wordt natuurlijker, je doet precies het juiste op het juiste moment. Je werkt alsof je het geld niet nodig hebt omdat je ervan geniet en je luistert naar je lichaam. Je deelt wat je hebt of het nu veel is of weinig. Er komt flow in je leven wordt moeiteloos.

Meer weten? Vul de vragenlijst over jouw uitdaging in en maak kans op een gratis individueel gesprek

Ronald de Waal

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

39.4
967
25
3.236.253.192