Een nieuwe manier van kijken

Veel mensen worden geleefd door de gebeurtenissen in de wereld en de 'rat-race'. Voelen zicht tekort schieten. Maar er is een andere gezondere manier van kijken. Ontdek je de schat in jezelf: jouw eigen waarheid en jouw kracht. 

kijken

Juist in deze periode is het belangrijk om lief voor jezelf te zijn. Om tegen de stroom in te durven gaan omdat je het nodig hebt. Om jezelf niet kwalijk te nemen als het wat minder goed loopt. Als je het aandurft om de tijd te nemen en naar binnen te kijken ontdek je soms oude zaken, soms zelfs vanuit vorige generaties of vorige levens die erom vragen om opgeruimd te worden. Daarmee vind je de schat in jezelf. 

Erken de spanning

Kijk nog eens goed naar je verwachtingen, je dromen en naar de twijfels die je bezwaren. 
Als je gevoelg bent voel je deze maand de spanning tussen je lange termijn dromen en de praktisch functioneren in de wereld.   
Het vraagt om introspectie zodat je niet vast blijft zitten in waar je nu bent maar ook niet verloren raakt in luchtfietserij. Het gaat erom jouw eigen waarheid en zo een focus voor jouw eigen pad te vinden.  

Luister niet naar de stemmetjes

Luister niet naar de stemmetjes die zeggen: geen geld, geen tijd, kan het niet...  Dat is de oude manier van reageren die we langzaam ontgroeien. Sta toe dat je daaronder gaat kijken. De energie is daar in de komende weken nog uitermate geschikt voor. Sta er voor open en maak ruimte voor de onderliggende boodschap. Laat het maar naar boven komen, de angsten, somberheid, boosheid, verdriet. Neem het jezelf niet kwalijk dat die er zijn.

Creeer veiligheid

Zorg dat je veiligheid creert zodat alles naar boven kan komen en je de oorzaak ervan kunt zien. Het gaat om het herconditioneren van jezelf, oude patronen loslaten en een nieuwe weg in durven slaan waarin je zelf meer centraal staat. Dat gaat je helpen om jouw eigen waarheid, jouw diepste verlangen en jouw missie te ontdekken. Zodat je een nieuwe, eigen definitie vindt van wat echte kracht is, wat echt succes is. 

Kleine stappen

Als je dat doet dan gaat er de komende tijd steeds meer richting komen. Het zijn nu meestal kleine stapjes omdat we niet kunnen zien waar het heen gaat. Heb vertrouwen dat het de goede richting is. Weet dat je niet lui bent maar dat het goed is om in jezelf te kijken en je lichaam rust te gunnen. Ga in bad en doe niets, ga liggen. Durf ook eens nee te zeggen tegen je omgeving of misschien zelfs tegen je 'baas'. Voel hoe de lagen worden afgepeld. Dit is waar het echte werk gebeurt. Niet mee blijven gaan maar toelaten om in onszelf te voelen wat bij ons hoort. De zachte kracht, de vrouwelijke energie is onderdrukt en komt nu langzaam naar buiten. 

Wat gebeurt er?

Er is al langer een ontwikkeling gaande naar ruimte maken voor de kracht van zacht, voor kwetsbaarheid, voor de vrouwelijke energie. Denk alleen al aan de me-too beweging. Als je dit proces durft toe te laten in jezelf ben je een voorloper in de wereld. En als je vervolgens ontdekt hoe je jouw zachte kracht kunt inzetten word je een voorbeeld voor anderen. Dat lijkt lastig, maar je hoeft het niet alleen te doen. Juist in deze tijd worden we gesteund om dit in de wereld te brengen voor onszelf en voor onze kinderen.

Hulp daarbij nodig?

Heb je hulp nodig om veiligheid en kracht te ontwikkelen en jouw richting te vinden? Neem gerust contact op voor een gesprek (via de vragenlijst) of kom meedoen in de kracht-van-zacht kring. Daarin helen en inspireren we elkaar om krachtig te worden. Zie de agenda.

Ronald de Waal

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

34.6
967
25
3.236.253.192