De magie van december

Was je als kind ook zo blij in december? Het ging vast niet alleen om de cadeaus maar vooral over de magie van samen zijn, hardop mogen dromen, van liefde en vrede op aarde. Wat is daar nog van over? Deze blog gaat over het manifesteren van dromen.

magie

Op een gegeven moment moest je volwassen worden en mocht je niet meer hardop dromen. Er kwam een omslag naar realistisch moeten zijn, naar de focus op mogelijke problemen en haalbaarheid. Feitelijk is het een verschuiving van leven vanuit intuitie en de rechterhersenhelft naar ratio en de linkerhersenhelft.  En als je later merkt dat het niet meer zo goed werkt en je intuitie meer wilt gebruiken dan kost dat moeite. Een paar belangrijke uitgangspunten voor het manifesteren van dromen.

Besef dat de realiteit anders is

De realiteit is anders en minder hard dan we denken. Mensen zijn niet ingesteld op 'survival of the fittest' en ook niet alleen op zichzelf gericht, maar op samenwerken. We hebben onszelf echter in een positie van overleven laten brengen waarbij dit zo lijkt. Om hier een einde aan te maken is het belangrijk om terug te gaan naar je echte staat van zijn. In samenwerking kunnen dan ook onze dromen over een andere wereld worden waargemaakt. Lees b.v. het boek 'de meeste mensen deugen' voor kerst.  

Neem jezelf niet zo serieus

Denk aan de eigenschappen van een kind, zoals bijvoorbeeld vertrouwen, speelsheid en humor. Daarmee krijg je meer gedaan dan met jezelf serieus nemen. We vertellen soms verhalen over onszelf die niet positief zijn of identificeren ons met iets zwaars. In mijn praktijk merk ik bijvoorbeeld dat het zelfs ook helpt bij lichamelijke klachten als je jezelf er niet mee identificeert. Je bent niet je gedachten, je bent niet je leven. Je bent veel meer dan dat, je bent een wonder en we begrijpen niet half hoe magisch ons leven is. Genoeg reden om dat niet vast te willen pinnen en met humor, openheid en relativering te leven! 

Vertrouw op toevalligheden

Het leven is vol toevalligheden. En soms heel bijzonder. De schijnbare bijzondere toevalligheden, ook wel ‘synchroniciteit’ genoemd, lijken toe te nemen als je erop vertrouwt en als je ervan geniet. Voor mij begon het avontuur van de toevalligheden toen ik de onbewuste overtuiging had losgelaten dat het leven ‘zwaar’ is. Ik schrijf daarover in mijn ontdekkingsboek 'wie ben ik echt?' Een ‘toevallige’ gebeurtenis was toen heel zeldzaam, inmiddels zie ik er bijna elke dag wel een of meer waar ik blij van word.

En het grootste geheim...

Als je het kunt voelen is het er al. Al is het dan een droom of een ideaal, gevoel maakt het makkelijker om het te manifesteren. Dat manifesteren was vroeger nog wel vaak een lastig ding. Maar het is feitelijk nog maar een kleine stap in de nieuwe wereld waar we al in mogen leven. Het is vaak een kwestie van lang genoeg volharden in je droom, maar er ook speels en flexibel mee omgaan. En dat is wat kinderen vaak beter doorhebben dan volwassenen.

Ontvang de magie in je leven

Geven en ontvangen is soms wel een ding. Dankbaarheid helpt om te kunnen ontvangen en om te kunnen voelen. Kun je dankbaar zijn of heb je snel kritiek? Meer leren met deze principes? Schrijf je gerust in voor de workshops. We ruimen dan ook op wat er in de weg zit om de magie (weer) in je leven te ervaren.

 

Ronald de Waal

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

28.3
967
25
3.236.13.53