Sprankelen deel 4 - een nieuwe wereld

Wat gebeurt er als je angsten, oordelen en beperkende overtuigingen loslaat? Als je vertrouwen ontwikkelt? En wat gebeurt er met de samenleving, onze wereld? Vier kenmerken van de nieuwe wereld en hoe die kan ontstaan.

moeder puber

Als je vertrouwen ontwikkelt en je durft je eigen plek in te nemen, ervaar je je eigen kracht en dat geeft een enorme rust. We creëren een leven dat beter bij ons past en we landen op onze plek. En wat gebeurt er als steeds meer mensen op hun plek landen en hun kinderen leren om dat ook te doen? Dan ontstaat een nieuwe, mooiere wereld, te beginnen in je eigen gezin en eigen omgeving. Hoe ziet dat er dan uit, en hoe ontstaat dat? Een viertal kenmerken, er zijn er natuurlijk nog meer te noemen maar deze kwamen bij mij als eerste naar boven.

Groeien in mogelijkheden

We groeien op meerdere manieren. We zijn als mensheid bezig met een langdurende langzame ‘upgrade’ of ‘activering’ van ons DNA. Die kun je met oefeningen bewust versnellen, je kunt ook gewoon langzaam meegaan in wat er gebeurt. Gevoelige mensen merken dat het meest. Dat kun je bijvoorbeeld voelen in je lichaam, door vermoeidheid of wat wazig in het hoofd. Het maakt wel dat je je uiteindelijk beter gaat voelen. Het brengt ons op de lange termijn, of, als je er bewust aan werkt al wat eerder nieuwe gaven, zoals bij mij b.v. heldervoelendheid en nieuwe (zelf)helings mogelijkheden.

Van alleen naar samen

We gaan steeds meer in gesprek en verbinden ons met elkaar in plaats van dat we ons afsluiten voor een boze buitenwereld. We nemen steeds meer tijd voor het gezin en voor aandacht voor elkaar omdat we ontdekt hebben dat we daar te weinig tijd voor hebben genomen. Als meer mensen samen vanuit verbinding leven betekent ook dat we niet meer genoegen nemen met hoe het nu is. De maatschappij en het individualistische systeem zal daardoor veranderen. Denk aan een eerlijker geldsysteem, een politiek die weer naar mensen luistert, etc.

Meer echtheid en ontspanning

Volle agenda’s, hard werken en druk zijn wordt voor steeds minder mensen nog een statussymbool. We komen in opstand tegen hoge werkdruk en uitbuiting en reserveren steeds meer tijd voor onszelf. We gaan in een wereld van nep-nieuws op zoek naar echtheid en naar rust en verbinding met de natuur. We leren onszelf en ons verlangen op zielniveau beter kennen en ontwikkelen ons zoals gezegd ook op het gebied van spirituele gaven. Vanuit lichtheid een speelsheid experimenteren we hoe we op andere manieren overvloed kunnen toelaten en bewust het leven kunnen creëren dat we zelf willen.  En we worden er steeds beter in!

Van moeten naar willen

Van het mannelijke ‘controle vasthouden’ en letten op wat anderen van je vinden durven we onszelf en onze kwetsbaarheid als uitgangspunt te nemen. We nemen afscheid van grote systemen met hiërarchische structuren en multinationals en voelen ons prettig in kleinschaligheid en op mensen gerichte omgang. We gebruiken steeds meer onze zachte kracht. We creëren niet vanuit een rationeel gewenst beeld of idee, maar vanuit een gevoeld verlangen.

Hoezo zie ik dit gebeuren?

Als je er voor open staat en gevoelig bent kun je de ontwikkelingen voelen en ook al zien. Je ziet het bijvoorbeeld aan kinderen en jongeren die meer gericht zijn op ‘samen’ en steeds intuïtiever weten wat wel en niet goed voor hen is. De 5- tot 25-jarigen van nu voelen zich niet alleen anders, maar staan ook anders in het leven en willen het anders doen dan voorgaande generaties. Ze dragen als het ware de nieuwe tijd in zich. Lees b.v. het boek ‘Anders’ over de generatie senz. Ook zijn er al vele initiatieven op het gebied van geld en duurzaamheid. Maar het belangrijkste is: ik geloof in mezelf en in jou. Ik geloof dat jij ook gaat kiezen voor jouw diepste verlangen in plaats van wat anderen vinden dat goed voor je is.

Jouw eerste stap: ont-moeten

Pas als je voor een nieuwe wereld open staat en jij je erdoor laat inspireren zul je vanuit passie en motivatie er iets aan willen bijdragen. Zit je nog erg in het ‘moeten’ en vraag je je af hoe je dat ooit kunt veranderen? Doe de zomercheck en ontvang de zevendaagse ‘van moeten naar willen’ met dagelijkse filmpjes van youtube en korte opdrachten.

Ronald de Waal

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

22.5
974
25
3.236.13.53