Sprankelen 2 - Wat houdt je tegen?

Hoe kun je de sprankeling en magie terugbrengen in je leven? In het eerste deel zag je dat ik vroeger pispaaltje was zonder uitstraling en besprak ik lichaam, ziel en geest en hoe je daar ruimte kunt maken. Wat houdt een verandering tegen?

waaroom

Als je beperkende gedachten herkent en loslaat komt er meer ruimte om te sprankelen en  kunnen er magische dingen gebeuren. In sessies hoor ik een aantal belemmerende gedachten regelmatig terurkomen. Stuk voor stuk houden ze je in jouw ego gevangen. Je zult het misschien niet geloven, maar onderstaande uitsprken zijn niet waar!

Gedachte 1: Ik weet het antwoord niet

Ik was op zoek naar meer passie en voldoening in mijn leven, maar het was in mijn jeugd op school veelal overleven. Gepest worden, vluchten naar mijn kamertje. En later moest ik ook overleven, ik moest geld te verdienen. Het bracht me steeds verder van mezelf af, ik voelde me niet meer op mijn plek.  En op een gegeven moment weet je het niet meer. Wat moet ik nu doen? Het eerste dat ik heb moeten leren was vertrouwen in mezelf.  En gelukkig hebben liefdevolle mensen mij daarbij geholpen.

We zoeken de oplossing meestal buiten onszelf. Als je bijvoorbeeld zegt: ‘Dat wordt blijkbaar niet gewaardeerd als ik dat doe’ dan laat je anderen bepalen wat je doet en wat je wel en niet laat zien. Er is een belangrijk ding dat je helpt om te sprankelen en op je eigen plek te landen. Het is een verlangen dat je kent, je hebt het alleen onbewust en diep weggestopt. Je weet al wat je diep van binnen ECHT wilt. Vaak moet je alleen wat geestelijke rommel opruimen om het te kunnen ont-dekken.
Het gaat dus niet om te weten wat je passie is, het gaat om dat verlangen te voelen en daar iets mee te gaan doen. Zonder angst wat anderen ervan zeggen. En dat geeft een diepe voldoening. En daar heb je contact met je ziel, waaruit je intuïtief weten komt, voor nodig. Ik help je graag daarmee (opnieuw) contact te leggen.

Gedachte 2: Anderen weten het beter

Toen ik begon als coach keek ik naar wat anderen deden. Ik durfde ik mijn spirituele kant niet te laten zien. Want wat zullen mensen wel niet denken.  Ik luisterde ook naar adviezen die me vertelden wat ik beter wel en niet kon zeggen en doen. Daardoor beperkte ik mezelf enorm in mijn mogelijkheden. Pas toen ik die schaamte voorbij was was er ruimte om die mogelijkheden te gaan benutten. Ik weet zeker dat er ergens bij jou ook nog schaamte is en dat er voor jou ook meer mogelijk is dan je denkt. Of dt je denkt ‘blijkbaar is dat de manier, ik zal het ook maar zo doen.’ Maar jij bent uniek en mag jouw eigen waarheid volgen en eigen kleur laten zien.
Het heeft even geduurd, maar inmiddels leer ik zo veel mogelijk mensen ook zelfheling en ook verborgen talenten in hun DNA te activeren. Daar gebeuren echt transformaties en kleine wonderen, veel grootser dan ik ooit had durven denken.

Je kunt je lichaam voor een groot deel helen, je kunt je geest helen, en bovenal ook je ziel helen. Je eigen plek is niet een bescheiden radertje in een geheel, maar een essentieel deel dat nu nog gemist wordt. Er schuilt een grootsheid van verborgen talenten in je DNA. Je kunt ze stapje voor stapje activeren en daarmee kun je een belangrijke bijdrage leveren aan een nieuwe wereld. Wil je een idee hoe dat werkt? Kom naar de sprankel-kring

Gedachte 3: Dat kan ik niet

Een grote transformatie is niet mogelijk, misschien denk je zelfs dat je gelukkig voelen niet mogelijk is. Maar echt, je leven is de spiegel van je gedachten. Dus deze gedachte helpt je niet verder. Je kunt jezelf oefenen in het oproepen van gevoelens.

Belangrijk is dat je vooral in jezelf Investeert. En dan bedoel ik niet in ontspanning , dure vakanties of in vakkennis, maar in zelfontwikkelings cursussen. Je komt er altijd weer een stapje verder door. Het gat om het doen. Dat is veel meer dan downloaden van gratis e-books en deelnemen aan gratis webinars, dat heb ik zelf ook ervaren. Boeken en online cursussen kunnen inzichten geven, maar de echte doorbraak kwam bij mij toch door persoonlijk contact met de ander. Daarom organiseer ik steeds vaker kring bijeenkomsten, waarin je samen met anderen kunt onderzoeken.

– je krijgt een nieuwe blik door feedback van anderen
– je doet oefeningen om obstakels van je pad te verwijderen zodat je verder groeit

Gedachte 4: Ik ben de enige en moet het alleen doen

Vroeger dacht ik dat ik de enige was die zich anders voelde en niet thuis in deze harde wereld. Maar het tegendeel blijkt waar, veel mensen hebben dat gevoel. En we kunnen elkaar bemoedigen om onze zachte kracht weer te gebruiken. En we willen elkaar steunen, dat merk ik ook op de kring-bijeenkomsten.
We worden langzaam wakker. We ontdekken dat we niet op zich zelf staande individuen zijn die onszelf tegen onheil moeten beschermen om te overleven. Niet de struggle for life maar co-creatie. We maken verbinding met elkaar en gaan gezamenlijk positieve en duurzame veranderingen vormgeven. Daarvoor is het nodig om kwetsbaarheid te tonen en met anderen te spreken over wat JIJ graag in de wereld wilt zien. In onze grootsheid kunnen we samen veel meer dan we nu denken.

Gedachte 5: het is egoïstisch als ik aan mezelf denk

Misschien herken je dit ook wel: Anderen helpen doe ik graag maar ik heb vaak het gevoel niet aan mezelf toe te komen. Want blijkbaar is dat is egoïstisch of niet belangrijk. Investeren in mezelf door b.v. te betalen voor een cursus past daar ook niet bij. Anderen in het gezin hebben het geld harder nodig en het budget van vakantie wil ik niet aan tornen.
Eigenlijk zeg ik dan: Ik blijf liever hetzelfde doen als ik altijd al deed ondanks dat het me tot nu toe weinig heeft opgeleverd.

Gedachte 6: ik ben er nog niet aan toe

Het is nog niet de bedoeling om een stap te maken want het geeft spanning en het lijkt wel of ik word tegengewerkt. Dus ik ben er blijkbaar nog niet aan toe. Mijn ervaring is dat tegenwerking vaak een spiegel is van je eigen onbewuste weerstand. Vaak is er een saboteur die alles liever bij het oude laat, omdat er een onbewuste oude overtuiging van een vroegere ervaring onder zit, zoals bijvoorbeeld: als ik in mijn kracht ga staan dan word ik afgewezen.

Gedachte 7: ik moet nu weten welke stap ik moet maken

Ik ben al zo lang op zoek naar wat ik nu echt wil, ik moet nu echt een keuze maken. Maar wat doe ik als de opties die ik heb niet goed voelen? Neem geen overhaaste beslissing vanuit je hoofd en conditionering. Juist als je er zo lang over doet is het verstandig om geduld te beoefenen, maar vooral ook om te oefenen om vanuit je hoofd naar je hart te gaan. Als je in je hoofd rond blijft dwalen kom je er niet uit. En ook sommige gevoelens komen voort uit angsten en weerstanden. De stap die je te leren hebt is om naar je diepere weten te gaan, waar geen weerstand is maar een verlangen. Niet alleen een verlangen naar rust, maar ook een verlangen naar betekenis en naar verbinding. Daar weet je het antwoord en vind je ook wat voor jou de eerste stap is. Het universum heeft al een plekje voor je vrijgehouden en wacht erop dat jij ruimte hebt gecreëerd om het antwoord te ontvangen. In die richting ligt in elk geval jouw eerste stap.

Zijn ze voor jou echt waar?

Haha!! Neem een gedachte die je zelf vaak hebt en die je weerhoudt om stappen te zetten.
Stel jezelf de vraag: Weet ik zeker dat dit echt waar is?   Ik weet namelijk zeker dat er een nee gaat komen. Het loont dus om ze nader te onderzoeken en te onschadelijk te maken zodat je stappen in je ontwikkeling gaat maken, hoe klein ook.
Als je deze gedachten kunt ontmaskeren komt er meer ruimte om op jezelf en je intuïtie te vertrouwen.
Ook als je geen oordeel over jezelf maar over anderen hebt geeft dat veel informatie over jezelf. Je kunt het gebruiken als een spiegel om in te kijken waardoor je kunt groeien.

Weet je waar ze echt mee te maken hebben?

Ik heb ontdekt dat de grootste uitdaging vaak gaat over de angst voor je eigen grootsheid. Over het toelaten van verandering.
Wil je leren hoe je daarmee om kunt gaan? Wat is jouw grootste uitdaging?


Vul de vragenlijst in over je uitdaging en ontvang een gratis inspiratiegesprek.

 

Ronald de Waal

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

19.5
1005
25
3.236.13.53