Waar is je aandacht?

Wees eerlijk, onze gedachten zijn vaak negatief. En ze herhalen zich eindeloos in je hoofd. En we laten ons ook nog eens veel afleiden. Waarom is het vanaf nu extra belangrijk om je aandacht bewust op het positieve te richten en wat helpt daarbij?

vraag

Jaren terug ontdekte ik dat dat ik mijn leefwereld meer kon beinvloeden dan ik dacht. Als ik met vrienden restaurants at was er altijd iets mis met mijn eten. Het was bijvoorbeeld aangebrand, of het was niet wat ik besteld had. En meestal was het alleen bij mij. En de ober zag mij meestal niet staan dus vroeg ik altijd anderen om hulp. Het ging zelfs zo ver dat ik ertegen op ging zien om uit eten te gaan, omdat er wel weer eens iets mis kon gaan. Bijna een sel-fulfilling prophecy. En daar wilde ik natuurlijk van af. 

Zo werkt de wereld dus als een spiegel. 

Ik dacht lang na over welke les ik nu precies  eruit kon leren, en dat was om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Het was moeilijk voor mij om voor mezelf op te komen en dat spiegelde naar mij terug, ik werd niet gezien. Dat moest maar eens afgelopen zijn. Dus nam ik een rigoureuze stap, ik nam me voor om rmijn bord te pakken en naar de keuken te lopen. En na dit voornemen alleen al kwam het probleem bijna niet meer voor.

En dat werkt in deze tijd nog krachtiger

En in deze periode, na de energetische veranderingen in de zomer van 2019 werkt dit nog veel sterker.  Waar je op focust wordt namelijk nu uitvergroot en je krijgt het onherroepelijk op je bordje (hoe toepasselijk).
Let maar op: degenen die op negatieve zaken focussen worden sterker in hun negativiteit, degenen die op positieve zaken zoals liefde, compassie en begrip focussen ervaren meer harmonie en worden liefdevoller. Om nog maar een actueel voorbeeld te noemen: de boosheid en controledrang van Trump is precies wat er terugspiegelt en wat zijn boosheid weer verder versterkt.  

Je belangrijkste werk 

Het is daarom het belangrijkste werk om innerlijke conflicten te herkennen en op te lossen. Want als het niet wordt opgelost creert het chaos in je leven. Laat je helpen, sta open voor inzichten en pas technieken toe zodat je makkelijker in de frekwentie van liefde komt. Los conflicten met anderen op als het kan want dit wordt vergroot, je kunt erin vast gaan lopen.

Pas op bij oordelen

Een voorbeeld is het oordelen over jezelf en anderen. Dat loslaten is soms lastig, maar een oud gezegde zegt al: Wie oordeelt, zal geoordeeld worden. Oordelen zijn gevoelsmatig ook echt vernietigend. Net als schelden doet het uiteindelijk wel pijn en houdt het je gevangen in het negatieve. Dus de moeite waard om oordelen los te laten, te beginnen met oordelen over jezelf. Want dat is de basis waar vanuit je over anderen oordeelt. Hoe meer zelfliefde je hebt, hoe milder je ook naar anderen toe wordt.  Het loslaten wordt makkelijker als je bewust kiest om je oordeel te laten varen en vertrouwt dat dit je groei bevordert.  

Wat kan helpen

Dankbaarheid, waardering en vertrouwen. Dit zijn gevoelens van de ziel die je helpen om liefde te ervaren en je positief en gelukkig te voelen. Dat is een kwestie van focus en dat is iets waarin je kunt oefenen.    

Neem verantwoordelijkheid

Het is tijd om voorbij je beperkingen te gaan, voorbij de beperkingen van je denken, voorbij de beperkinen te gaan die je door anderen zijn aangepraat naar je diepere gevoel. Het Het is tijd om je echte zelf te claimen. 
Laat de lage frekwenties achter je en oordeel niet over je beperkingen, maar VIER dat je langzaam meer bewust wordt!! 
Wil je hier meer mee doen? Bezoek een van de workshops of maak een afspraak voor een gratis telefonisch inspiratiegesprek.

 

Ronald de Waal

Reacties

Loes Blokker 2019-08-27 08:51:59 Dank je, Ronald, voor deze blog! Met name het attenderen op de gewoonte van oordelen en hoe je je focus positief richt. In deze tijden van meer licht komen alle schaduwen/lagere frequenties ook duidelijker aan en in het licht, met name die in ons zelf. (Die bijvoorbeeld door een Trump gespiegeld worden.) En veel van deze lagere frequenties zijn niets meer (maar zeker ook niets minder :-)) dan gewoontes. Die we dus kunnen veranderen. Dank voor je goede (Licht)werk!

Plaats hier je reactie!

Aanbod & Diensten
• Home • Agenda • Aanbod
Landen op je plek

Van Abbestraat 44
1064 WV Amsterdam

reactie AT landenopjeplek DOT nl 0624988385

38.6
993
25
3.236.13.53